Ozadje
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, optimizacije spletne strani in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Novi Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012), ZEKom-1 je v pravni red prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Zasebnost uporabnikov je za nas zelo pomembna, zato si prizadevamo, da uporabnikom ponudimo vse informacije o piškotkih, ki jih uporabljamo na naših spletnih straneh , da omogočimo boljše delovanje spletnih strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo.

Pridobljene informacije in podatke bomo skrbno varovali ter jih uporabljali izključno za potrebe izvajanja storitev.

1. O piškotkih
Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

2. Kaj so piškotki?
So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

3. Zakaj so piškotki potrebni?
So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske
za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave
na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene
za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi
za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani
za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, …)
Je nežna ročna masaža celega telesa s katero dosežemo sprostitev telesa in duha. Namenjena je predvsem sproščanju in doseganju telesnega in duševnega ugodja.

Masaža traja 60 minut

Aroma terapija je že zelo dolgo znan in preizkušen način doseganja zdravja in boljšega počutja. Poleg vonja, ki napolnjuje sam prostor, se pri masaži uporabljajo razna aromatična olja, ki s svojimi lastnostmi vsaka zase vplivajo na naša čutila. Lajšajo nam lahko marsikatere zdravstvene težave ali pa samo pripomorejo k boljšemu počutju in razpoloženju.

Masaža traja 60 minut

Masaža se izvaja s posebno zeliščno mešanico, ki jo sestavljajo sprostilna in poživljajoča zelišča. Zeliščna mešanica, ki je zavita v posebni bombažni krpi, poparjena in oblikovana v snopke, se polaga na pomembne meridianske točke telesa. S tem se sprostijo zastoji in prekinitev energijskih poti, stimulirajo in aktivirajo se tudi akupresurne točke. Masaža harmonizira telo, dušo in duha ter dosežemo blagodejno stanje sprostitve.

Masaža traja 90 minut

Je že zelo stara tehnika masaže, saj njen izvor sega v obdobje 2000 let pr. n. št.
Ob primernem ambientu in posebej izbrani glasbi se za masažo, kot pripomoček, uporabljajo vroči, naravno zglajeni kamni vulkanskega izvora, katerih toplota pripomore k občutku globoke sprostitve. Ob sočasni uporabi zdravilnih eteričnih olj pospešujejo cirkulacijo in sproščajo utrujene mišice, pomagajo izločati strupene snovi, uravnavajo, poživljajo in vitalizirajo energetske cone.

Masaža traja 60 minut

Masaža se izvaja v treh stopnjah. Vsaka od njih ima poseben namen in vpliv na naše telo. Sproščanje se prične s kopeljo za noge, pripravljeno iz mešanice različnih soli, ki vzpodbudijo cirkulacijo. Ob kopeli boste okušali izbrani zeliščni čaj. Nato sledi peeling telesa s peelingom, posebej primernim za vaš tip kože. Sledi masaža s kremo, ki vsebuje dragocena eterična olja ter vas popelje v svet globoke sprostitve, premaga napetost, prežene stres in utrujenost. S to terapijo boste dosegli psihično in fizično sprostitev, izboljšano prekrvavitev, okrepili zdravje, vitalnost in pospešili izločanje strupenih snovi iz organizma.

Terapija traja 120 minut
Vila dobrega počutja - Wellness masaže