Ozadje
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, optimizacije spletne strani in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Novi Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012), ZEKom-1 je v pravni red prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Zasebnost uporabnikov je za nas zelo pomembna, zato si prizadevamo, da uporabnikom ponudimo vse informacije o piškotkih, ki jih uporabljamo na naših spletnih straneh , da omogočimo boljše delovanje spletnih strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo.

Pridobljene informacije in podatke bomo skrbno varovali ter jih uporabljali izključno za potrebe izvajanja storitev.

1. O piškotkih
Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

2. Kaj so piškotki?
So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

3. Zakaj so piškotki potrebni?
So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske
za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave
na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene
za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi
za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani
za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, …)
Klasična masaža je masaža celega telesa, kjer gre za sistematično obliko dotikanja, ki vzbuja ugodje in izboljšuje zdravje. Vključuje različne masažne tehnike, tehniko glajenja, gnetenja, vtiranja, udarjanja in tresenja. Masažni učinki so telesne in duševne narave. Z masažo izboljšujemo splošno počutje, vplivamo na kožo, skeletne mišice, krvni obtok, tok limfe, sklepe in obsklepne mišice, podkožno maščobno tkivo, živčni sistem in na duševno počutje.

Masaža celega telesa traja 55 minut, polovična masaža 40 minut in delna masaža 20 minut.

Terapevtska masaža hrbtenice se izvaja pri vseh lažjih in težjih problemih in poškodbah. Izvajanje se odsvetuje le pri močni osteoporozi ali svežih poškodbah.
Terapevtska masaža hrbtenice je učinkovita metoda lajšanja hudih kroničnih bolečin in odpravljanja manjših kroničnih problemov s hrbtom. Ena terapija izboljša stanje za nekaj dni, več terapij v primernih presledkih pa lahko odpravi tudi dolgotrajne kronične težave

Kdaj priporočiti terapevtsko masažo hrbtenice?
 • pri kroničnih težavah, ki izhajajo iz hrbtenice – zatrdelost, okornost vratnega ali ledvenega predela, brez hujših bolečin
 • pri glavobolih, katerih vzrok je zatrdelost oziroma napetost vratne muskulature
 • pri težavah, ki nastanejo zaradi napetosti ob-hrbteničnih mišic, kot je astma, sinusitis, težave z želodcem, prebavne motnje, …
stanja po poškodbah (še posebej športnih)

Terapevtska masaža traja 30 ali 45 minut

Športna masaža je splošen pojem, ki označuje izvajanje različnih masažnih tehnik pred, med in po telesni dejavnosti. Cilj športne masaže je omogočiti športniku čim boljšo izvedbo. Športniki različnih disciplin zato usmerjajo pozornost na masažo različnih delov telesa.
 • pomaga vzdrževati boljšo telesno pripravljenost;
 • zmanjša možnost poškodb in izgubo sposobnosti gibanja, predvsem na področjih z visoko stopnjo tveganja;
 • pomaga pri zdravljenju mišičnih poškodb in ponovnem pridobivanju gibljivosti;
 • izboljša športnikovo izvedbo in vzdržljivost;
 • podaljša obdobje optimalnega zdravja in športne kariere;

Športna masaža celega telesa traja 55 minut, polovična masaža 40 minut in delna masaža 20 minut.

Naša stopala izražajo stanje naše telesne notranjosti. Energije se nenehno pretakajo skozi kanale ali meridiane v telesu, ki se končujejo v refleksnih točkah na stopalih in dlaneh. Kadar je pretok energije neoviran smo zdravi, kadar ga ovirata napetost ali zastoj zbolimo.

Z obdelavo refleksnih točk na stopalih pozitivno delujemo na:
 • uravnoteženje pretoka energij skozi celo telo,
 • sproščanje telesa
 • vzpodbujanje krvnega obtoka
 • delovanje endokrinega sistema
 • aktiviranje ali umirjanje organskih funkcij

Refleksno masažo stopal uporabljamo za uravnovešenje naše življenjske energije. Rezultat tega je zdravje ter harmonija telesa in duha.

Refleksna masaža stopal traja 30 ali 45 minut
Vila dobrega počutja - Klasične in terapevtske masaže