Ozadje
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, optimizacije spletne strani in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Novi Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012), ZEKom-1 je v pravni red prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Zasebnost uporabnikov je za nas zelo pomembna, zato si prizadevamo, da uporabnikom ponudimo vse informacije o piškotkih, ki jih uporabljamo na naših spletnih straneh , da omogočimo boljše delovanje spletnih strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo.

Pridobljene informacije in podatke bomo skrbno varovali ter jih uporabljali izključno za potrebe izvajanja storitev.

1. O piškotkih
Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

2. Kaj so piškotki?
So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

3. Zakaj so piškotki potrebni?
So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske
za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave
na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene
za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi
za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani
za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, …)
Masaža s toplimi naravnimi eteričnimi olji, primernimi za vaš tip kože. Kot sprostilna masaža vpliva na boljše počutje celega telesa, krepi življenjsko energijo in pomirjevalno vpliva na um in emocije ter oživi krvni obtok in izboljša videz kože.

Masaža traja 75 minut.

Je limfna drenaža telesa in odplavlja vse odpadne toksine iz telesa. Deluje na limfni obtok ter s tem vidno oblikuje telo že med prvo masažo. S to masažo je omogočeno hitro zmanjšanje telesne teže in odplavljanje vseh odpadnih toksinov iz telesa. Uvršča se med najbolj učinkovite nege proti debelosti in celulitu. Masaža daje občutek lagodnosti in prijetnosti ter opazno zmanjša zabuhlost in kopičenje tekočin v telesu. Priporoča se tudi med nosečnostjo, saj  jo lahko izvajamo do devetega meseca nosečnosti ter se z njo izognemo značilnemu pojavu otekanja.

Masaža traja 60 minut.

Masaža se prične s peelingom telesa s posebno soljo določeno po vaši doshi, nadaljujemo pa z limfno drenažo celega telesa.
Masaža sprošča, krepi in ima shujševalen učinek. Priporočljiva je predvsem za tiste, ki imajo kožo s pomarančastim videzom, vidno se tudi zmanjša celulit.

Masaža traja 90 minut.

Športno mišična masaža celega telesa s katero se odpravlja napetost mišic, krepi mišično vezno tkivo, krepi vitalnost in vrača energijo. S pospeševanjem krvnega obtoka zagotavlja dovod kisika, vitalne energije v vse dele telesa. Iz telesa pospešeno odplavlja škodljive pline in strupe. Priporočljiva za vse ki imajo napete, utrujene mišice.

Masaža traja 60 minut.

Masaža pripomore k zmanjšanju telesne teže, pospešuje prekrvavitev ter kroženje ostalih tekočin, pospešuje metabolizem in s tem izločanje odpadnih snovi iz telesa. Z masažo se poveča napetost kože in vitalnost celega telesa, pospeši se metabolizem.

Masaža traja 90 minut.

Shirodara ali ''oljni curek'' se razvija v center našega zaznavnega doživljanja. Kot sprostilna masaža izredno učinkuje pri nervozi, boleznih srca in motnjah vegetativnega živčnega sistema, kjer lahko pričakujemo izboljšanje težav. Postopek je izredno učinkovit tudi pri visokem krvnem pritisku, nespečnosti in bioenergetski neuravnoteženosti, kjer doseže notranjo harmonijo in mir ter v telesu ponovno prebudi veselje do življenja.
Uporabna je tudi v medicini pri zdravljenju določenih mentalnih težav, resnih bolezni (shizofreniji, epilepsiji, demenci, Alzheimerjevi bolezni), izgubi las, napadih migrene, vrtoglavici, očesnih napetostih (glavkom). Izvaja se lahko enkrat tedensko ali vsak dan, v ciklusih po sedem tretmajev v povezavi z masažo za določeno došo. Ustvari edinstveno stanje globoke sprostitve.

Masaža traja 30 minut.

Indijska masaža glave temelji na ajurvedskemu sistemu zdravljenja in se v Indiji že stoletja uporablja tudi za zdravljenje. S to masažo je mogoče že v nekaj minutah doseči globoko sprostitev celega telesa, čeprav se masira samo ramena, vrat, lasišče in obraz. Posebej je priporočljiva za odpravljanje stresa, napetosti, utrujenosti, nespečnosti, glavobolov, migren in vnetja sinusov. Masaža je globoko pomirjujoča in sproščujoča

Masaža traja 30 minut.

Vila dobrega počutja - Ayurveda masaža